τι ειναι συμβατικό ή αλλιώς on/off?

Συμβατικό κλιματιστικό είναι το κλιματιστικό αυτό που είναι παλαιότερης τεχνολογίας και είναι πιο φθηνό από το inverter. Καίει περισσότερο ρεύμα και δεν κρατάει τόσο σταθερή τη θερμοκρασία στο χώρο, εξαιτίας του τρόπου λειτουργίας του.

Το συμβατικό κλιματιστικό, έχει έναν θερμοστάτη. Έστω ότι είναι καλοκαίρι και το βάζουμε στην ψύξη. Όταν πιάσει τη θερμοκρασία που του έχουμε ορίσει (πχ 24 βαθμούς κελσίου), αυτό σταματάει (θα σταματήσει πχ στους 23 βαθμούς). Περνώντας όμως η ώρα ο χώρος θα αρχίσει να ζεσταίνεται και πάλι και όταν πχ φτάσει στους 25 βαθμούς, το συμβατικό κλιματιστικό θα αρχίσει να ξαναλειτουργεί μέχρι να ρίξει τη θερμοκρασία στους 23 και πάει λέγοντας.Αυτό έχει σαν συνέπεια να ανοίγει και να κλείνει  συνέχεια το μοτέρ με αποτέλεσμα κάθε φορά να δουλεύει στο 100% (όταν ανοίγει για να πιάσει θερμοκρασία).

Αλλιώς μπορεί να το δούμε να ονομάζεται και on/off. Πάντως αν το λειτουργούμε συχνά, είναι προτιμότερο να αγοράσουμε ένα inverter. Είδαμε τι είναι συμβατικό κλιματιστικό, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι κλιματιστικό